U Vogošći uhapšen dugogodišnji bjegunac Amar Šljivo, oglasila se policija

Sarajevska policija uhapsila je sinoć Amara Šljivu, za kojim je raspisana Interpolova potjernica, na području Vogošće.

Ovu informaciju je zvanično potvrdio i MUP KS koji je izdao saopćenje za javnost.

“Postupajući po centralnoj potjernici Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, u saradnji sa službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, na području općine Vogošća su pronašli i lišili slobode muškarca A.Š. (1975).

Izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje je koristio osumnjičeni, te je pronađeno i oduzeto:

četiri puške, jedan pištolj sa pripadajućim spremnikom i devet komada municije, jedna ručna bomba, 75 komada municije različitog kalibra, određena količina novca u EUR valuti, drugi predmeti od interesa za istragu i 11 PVC paketa sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne težine cca dva kilograma,

Po centralnoj potjernici Suda Bosne i Hercegovine koja je raspisana 27.04.2016. godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlašteni promet oružjem, vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, kao i zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlašteni promet opojnim drogama, Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, krivično djelo iz člana 74. ZONDINOIM i krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga, 48-godišnji A.Š. je lišen slobode i smješten u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS“, navodi se u saopćenju MUP-a KS.