Danas pretežno sunčano vrijeme, postepeno naoblačenje tokom dana

Jutros je u našoj zemlji pretežno sunčano vrijeme, dok u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 07 sati iznosile su: Bjelašnica, Bugojno, Livno 2; Drvar, Sanski Most, Sokolac 4; Banja Luka, Ivan Sedlo, Sarajevo, Zenica 5; Široki Brijeg, Tuzla 6; Prijedor 7; Bijeljina 8; Gradačac 9; Mostar, Trebinje 11; Neum 15 °C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje, tokom dana, sa juga, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Kiša se očekuje u noći sa srijede na četvrtak. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Dnevna temperatura zraka od 14 do 20 °C.

U Sarajevu prije podne sunčano, a poslije podne naoblačenje. Dnevna temperatura oko 17 °C.

Za danas nema aktivnih meteoalarma za vremenske neprilike u našoj zemlji.

Česte promjene vremena narednih dana

U četvrtak, sutra, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i postepeno naoblačenje poslije podne.

U jutarnjim satima kiša i lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i na istoku Bosne. Prema kraju dana i tokom noći kiša i pljuskovi u južnim i zapadnim dijelovima naše zemlje.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Tokom noći se očekuju jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 17 do 23 °C.

U petak pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavina u sjevernim, istočnim područjima Hercegovine i zapadnim područjima Bosne. Tokom noći prestanak padavina.

Vjetar jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Poslije podne vjetar postepeno slabi. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, u južnim i sjevernim područjima Bosne do 23, a dnevna od 15 do 21, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 23 °C.

U subotu pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. Prije podne kiša i lokalni pljuskovi u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne rijetki lokalni pljuskovi u Hercegovini, djelimično centralnoj i istočnoj Bosni.

Vjetar slab, uglavnom, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18 °C.

U nedjelja pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne.

Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu i sjeveru do 14, a dnevna od 12 do 18, u sjevernim područjima Bosne do 21 °C.