Kakvo nas vrijeme očekuje naredne sedmice?

Prije podne danas je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme.

Većinom je padao slab snijeg, dok je na jugu slaba kiša. U drugom dijelu dana prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4 °C, na jugu zemlje od 9 do 14 °C.

Kao što je bilo slučaj i ranije ove sezone, snežnje padavine neće se dugo zadržati.

U ponedjeljak, sutra, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Po kotlinama je moguća magla. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje sa zapada.

Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3 °C, na jugu od 0 do 4 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5 °C, na jugu od 8 do 11 °C.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u večernjim satima na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. Tokom noći na srijedu padavine se šire na veći dio zemlje.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1 °C, na jugu od 3 do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8 °C, na jugu do 11 °C.

U srijedu oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama sa kišom ili susnježicom koji bi prelazili u snijeg. U višim područjima će padati snijeg. U Hercegovini se očekuje kiša.

Vjetar slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Temperatura zraka većinom između 0 i 5 °C, na jugu od 6 do 11 °C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabim snijegom. Na jugu zemlje kiša. U drugom dijelu dana prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2 °C, na jugu do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5 °C, na jugu od 8 do 11 °C.