Željeznički saobraćaj u Minhenu još uvijek poremećen zbog snijega, aerodrom od jutros nastavio letove

Minhenski aerodrom nastavio je letove u 6 sati ujutro nakon što je bio zatvoren zbog obilnih snježnih padavina, objavila je operativna kompanija na svojoj internetskoj stranici.

Međutim, još će biti ograničenja u zračnom saobraćaju, rekla je kompanija.

Savjetovano je da putnici provjere status svojih letova prije puta. Letovi su privremeno bili obustavljeni u subotu zbog jakog snijega u južnoj njemačkoj pokrajini Bavarskoj.

Obilne snježne padavine paralizirale su pogotovo velike dijelove južne Njemačke, uključujući željeznički saobraćaj.

Glasnogovornica njemačkog željezničkog operatera Deutsche Bahn upozorila je da se očekuju velika ograničenja u željezničkom saobraćaju u južnoj Njemačkoj do ponedjeljka.

Promet na glavnoj željezničkoj stanici u Minhenu u nedjelju ujutro i dalje je u zastoju, za koji se očekuje da će trajati najmanje do 10 sati ujutro.

Saobraćaj se tokom noći normalizirao na cestama u južnoj Bavarskoj. Vlasti su izvijestile samo o manjim nesrećama.

Nekoliko je stabala ipak palo, ali bilo je samo nesreća s branicima“, rekao je u nedjelju ujutro glasnogovornik policijskog sjedišta Gornje Bavarske – jug.

Zimsko vrijeme nije pogodilo samo Bavarsku. Problema povezanih s vremenom bilo je i na cestama u nekim područjima u sjevernoj Njemačkoj.

Za velike dijelove Bavarske u nedjelju se ne predviđa novi snijeg, ali u istočnim niskim planinskim lancima i u Alpama očekuje se nekoliko centimetara novog snijega.

Južno od Dunava temperature bi se ponegdje mogle spustiti na minus 10 do minus 15 stepeni.