Konaković oštro odgovorio Izetbegoviću: “Objasni zašto ti u Sky aplikaciji tepaju ‘Bakir, Bake’”

Verbalni sukob lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića i lidera Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića nastavlja se i danas.

Elmedin Konaković ponovo se oglasio i odgovorio lideru SDA Bakiru Izetbegoviću na jučerašnje komentare o narko kartelu Tito i Dino.

Podsjetimo, Izetbegović je, govoreći akterima sastanaka o najvažnijim društveno-političkim dešavanjima, istaknuo objavljene prepiske pripadnika narko kartela preko aplikacije Sky.

Zabrinjavajuće su informacije o prodoru organizovanog kriminala u politiku i utjecaju kojeg su ostvarili, čak i na institucije. U tim prepiskama kriminalci kažu da ne mogu nikako doći do mene i do vrha SDA.

Poslije toga slave poraz SDA u nekim gradovima. To je kompliment za nas. Kartel koji raspolaže stotinama miliona i koji kupuje političare je naišao na zid kada je u pitanju SDA. S druge strane, imaju stranke čije kampanje finansiraju, imaju kanal do institucija, imaju čovjeka kojeg zovu “predsjednikom”, naveo je Izetbegović.

Na ove navode reagiralo je putem društvenih mrežama Elmedin Konaković.

Pala je u vodu priča o izdaji jer su je kreirali oni koji su izdali reviziju presude protiv Srbije. Ne mogu izdajnici kreirati laž da je neko drugi izdao. Sad su smislili laž o saradnji sa kartelom po istoj matrici.

Bakir Izetbegović mene u Sky aplikaciji jesu pomenuli kao predsjednika NiP-a, drugačije me ne znaju, a tebi tepaju Bakir, Bake, ti objasni kako i zašto. Sa Kapidžićem ekspertom iz oblasti narkotika ne bih polemisao”, kazao je Konaković.